Методи діагностики мотивації до здорового способу життя у студентської молоді.

Автор(и)

  • В. В. Ярецька Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

У сучасному студентському молодіжному середовищі значною мірою виражені фактори, які несприятливо впливають на здоров’я: постійна перевтома, пов’язана з високою інтенсивністю навчального навантаження та необхідністю працювати паралельно з навчанням, незбалансоване харчування, недостатня тривалість сну, низька рухова активність та пристрасть до шкідливих звичок. Усе це у свою чергу призводить до зниження рівня відповідальності молодих людей за збереження власного здоров’я та формування навичок здорового способу життя [2].

Актуальність дослідження обумовлена стійкою тенденцією до зниження рівня здоров’я населення України. Серйозну стурбованість суспільства викликає стан здоров’я і спосіб життя студентської молоді. Зважаючи на даний факт, орієнтація на здоров’я та його зміцнення повинна стати ціннісним мотивом, що формує, регулює і контролює спосіб життя молодої людини.

Біографія автора

В. В. Ярецька, Донецький національний університет імені Василя Стуса

магістрант спеціальності «Психологія»

Посилання

Водоп’янова Н.Є. Психодіагностика стресу. СПб.: Пітер, 2016. 336 с.

Гуліч М. П. Раціональне харчування та здоровий спосіб життя – основні чинники збереження здоров’я населення. Проблеми старіння і довголіття. 2016. № 2. C. 128–132.

Іллін Є.П. Мотивація і мотиви переклад з рос. мови, передмова та примітки Т.В. Тадеєвої Тернопіль: Навчальна книга Богдан, 2015 512 с.

Луценко Е.Л., Габєлкова О.Е. Опитувальник порушень здорової поведінки – новий інструмент для досліджень в психології здоров'я Питання психології. 2018. №5. С. 142-153.

Москаленко Н.В. Мотиваційні пріоритети студентів до занять фізичною культурою і спортом. Спортивний вісник Придніпров’я. 2015. № 2. С. 10-19.

##submission.downloads##