Індивідуально-психологічні чинники формування прокрастинації.

Автор(и)

  • А. В. Куріцина Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Актуальність проблеми прокрастинації обумовлена тим, що цей стан знайомий більшості людей і до певного рівня вважається нормальним. Але прокрастинація стає проблемою, коли перетворюється в «нормальний» робочий стан при виконанні будь-яких справ. В результаті поставлені задачі не виконуються або виконуються неякісно, з запізненням і не в повному обсязі, що призводить до відповідних негативних результатів у вигляді незданої сесії, сутичок з рідними та друзями, втрачених можливостей тощо. Тому постає питання, що ж саме впливає на ступінь вираженності прокрастинації. Адже, її негативні наслідки виражаються в зниженні успішності особистості, виникненню перешкод для особистісного розвитку та навчально-професійної діяльності, гострих емоційних переживань власного неуспіху і незадоволеності результатами своєї діяльності, що, у свою чергу, через тривалий час призводить до руйнування психологічної рівноваги, зниження адаптаційних можливостей та благополуччя особистості.

Біографія автора

А. В. Куріцина, Донецький національний університет імені Василя Стуса

магістрант спеціальності «Психологія»

Посилання

Баранова Р. А., Карловская Н. Н. Взаимосвязь прокрастинации и параметров ответственности у студентов с разной академической успеваемостью. Активность и ответственность личности в контексте жизнедеятельности: Материалы Всерос. науч.-практ. конф. с междунар. участием (Омск, 9-10 окт. 2008). Омск, 2008. С. 17-21.

Витютина Т. А. Нарушения переживания течения времени как критерий наличия психических нарушений. Проблемы здоровья личности в теоретической и прикладной психологии: Материалы междунар. науч.-практ. конф. (Владивосток, 15-19 сент. 2011). Владивосток, 2011. С. 91-94.

Дворник М. С. Прокрастинація в конструюванні особистісного майбутнього: монографія. Інститут соціальної та політичної психології НАПН України. Кропивницький, 2018. 120 с.

Мотрук Т. О. Прокрастинація як інгібітор розвитку успішної особистості. Актуальні питання сучасної психології: Матеріали І Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів, аспірантів і молодих вчених (Суми, 15 травня 2014). Суми, 2014. С. 292-297.

##submission.downloads##