Раціональне харчування студентів як складова здорового способу життя.

Автор(и)

  • Ю. С. Зацерковна Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Здорове харчування студентської молоді – одна з найважливіших проблем сьогодення, яка формує здоров’я і добробут нації в цілому. Правильне харчування забезпечує нормальний ріст і розвиток організму, визначає розумовий і фізичний розвиток, оптимальне функціонування всіх органів і систем, формування імунітету та адаптаційних резервів організму.

Біографія автора

Ю. С. Зацерковна, Донецький національний університет імені Василя Стуса

магістрант спеціальності «Психологія»

Посилання

Банковська Н.В. Гігієнічна оцінка стану фактичного харчування дорослого населення України та наукове обґрунтування шляхів його оптимізації. автореф. дис... канд. мед. наук: 14.02.01, К.: Нац. мед. ун-т ім. О.О. Богомольця, 2008. 24 c.

Гігієна харчування з основами нутріціології : підруч. : у 2 кн. / Т.І. Аністратенко, Т. М. Білко, О.В. Благодарнова та ін.; за ред. проф. В.І. Ципріяна. К.: Медицина, 2007. Кн. 1. 528 с.

Гуліч М.П. Раціональне харчування та здоровий спосіб життя – основні чинники збереження здоров’я населення. Проблемы старения и долголетия. 2011, Т.20, N2. С. 128–132.

Загальна гігієна з основами екології: підручник / За ред. В. А. Кондратюка. Тернопіль: Укрмедкнига, 2003. 592 c.

Moskalenko V., Gruzeva T., Halienko L., Features nutrition of the Ukrainian people and their impact on health. Scientific Journal of the Bogomolets National Medical University. Kyiv, 2009. 230 с.

Основи фізіології харчування : навч. посібник / Н. В. Дуденко [та ін.]; Харківський держ. ун-т харч. та торгівлі. Х., 2017. 216 с.

Цимбаліста Н.В. Стан фактичного харчування населення та аліментарно обумовлена захворюваність. Проблеми харчування. 2008, №1-2. С. 32-35.

##submission.downloads##